Primjena tehnologije praćenja videozapisa od 34G u sprječavanju šumskog požara

- Jul 22, 2017 -

Šumska vatra je jedna od najvažnijih šumskih katastrofa na svijetu, uz kontinuirani razvoj pošumljavanja u Kini, Prevencija požara je glavni prioritet. Glavna funkcija sustava nadzora šumskog požara je prepoznavanje dima i vatre točno i učinkovito, Nakon uvođenja nove tehnologije 3 / 4G, video signala visoke razlučivosti i prepoznavanja slike, vatrogasni zapovjednik može daljinski gledati video nadzor u stvarnom vremenu putem mobilnim telefonima i računalima, kako bi se učinkovito poboljšala izvedba sustava za nadzor nad šumskim požarima.

Sustav video nadzora zaštite od požara bio je jedan od važnih sredstava za sprječavanje i praćenje šumskih požara u našoj zemlji, nakon ulaska u doba inteligentne, nove generacije front-end opreme s visoko preciznim kugličnim tipkovnicama i inteligentnim algoritmom za prepoznavanje požara kompletnu opremu, skratiti vrijeme krstarenja, poboljšati točnost pozicioniranja i sposobnost prepoznavanja, sustav može ostvariti "rano otkrivanje, točan alarm, točan smještaj požara"

Na sadašnjem tržištu softver za šumski požar sustav za video nadzor ima različite funkcije, hardverska oprema je neujednačena, nedostatak jedinstvenog dizajna, proizvodnje i primjene standarda, u tu svrhu, Državna šumarska administracija izdala "tehničke specifikacije šumskih požara za prevenciju video sustav nadzora "18. siječnja 2016., standard je formalno proveden 1. lipnja. Formulacija industrijskih standarda ubrzat će širenje znanstvenih i tehnoloških dostignuća, standardizirati redoslijed tržišnog natjecanja i postići jedinstvenu zapovijedanje i jedinstvenu dispečersku zaštitu šumskih požara.